Band in China

Band in China - Seizoen 23 Aflevering 2 - South Park

Uitgebracht op 02-10-2019 · Seizoen 23 · Aflevering 2

Randy reist af naar China om zijn cannabis boerderij "Tegridy Farms" uit te breiden. In het vliegtuig naar China ontmoet hij allerlei bekende figuren, waaronder ook karakters van Disney, die ook hun zaken willen uitbreiden naar China.

Eenmaal in China aangekomen wordt Randy gearresteerd omdat er marihuana in zijn bagage is ontdekt en wordt hij naar een heropvoedingskamp gestuurd.

In dat kamp ontmoet hij Winnie de Poeh en Knorretje. Zij zitten in het kamp omdat ze zijn verbannen in China vanwege een internet meme waarin Xi Jinping wordt vergeleken met Disney's versie van Winnie de Poeh.

Wanneer Randy voor de rechter verschijnt, geeft hij kritiek op de Chinese regering over hoe zij mensen behandelen. In zijn pleidooi haalt hij aan dat ook Disney het met hem eens is.

Dit maakt Mickey Mouse, de eigenaar van Disney, erg boos en hij confronteert Randy hiermee. Dan vertelt Randy dat hij er van overtuigd is dat zaken niet op basis van intimidatie mogen worden gedaan en hij stelt Mickey zijn idee om marihuana te importeren naar China. Samen leggen ze dit plan voor aan de Chinese regering.

Ondertussen is Stan druk bezig met zijn Death Metal band, Crimson Dawn. Tijdens een repetitie krijgt de band bezoek van een muziekproducent die een filmbiografie over de band wil maken. Stan is enthousiast maar tijdens de gesprekken komen ze erachter dat het belangrijk is dat ze ook Chinese kijkers aantrekken en dat dus bepaalde aspecten uit hun leven geschrapt zullen worden uit de film vanwege de censuur in China.

Tijdens het filmen gaat dit censuur zo ver dat Chinese functionarissen de inhoud van de film goed moeten keuren. Wanneer Stan bezig is het met schrijven van het script, staat er zelf een functionaris achter hem die continu zijn teksten veranderd.

Zal dit nog goed aflopen voor Randy en Stan?